ОСББ "Пчілки"

будинок №2 по вул. Олени Пчілки в м. Києві

Позовна заява до Дарницького районного суду

11 березня 2011, 12:00

Справа № 02/2-3252/2011р.

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

 11 березня 2011 року суддя Дарницького районного суду м. Києва Колесник О.М. розглянувши матеріали позовної заяви Дереконь Олени Володимирівни, Алієва Наміка Нарімановича, Степаненко Олени Іванівни, Бакшуна Юрія Володимировича, Яніцького Івана Ярославовича до Павлової Олександри Валеріївни, Конопольського Геннадія Івановича, Дудки Олександра Володимировича, третя особа ТОВ "Е.К. "Комфорт-Майстер" про визнання недійсними установчих документів і скасування державної реєстрації,

У С Т А Н О В И В :

 Позивачі звернулися до суду із позовом до Павлової Олександри Валеріївни, Конопольського Геннадія Івановича, Дудки Олександра Володимировича, 3 особа ТОВ "Е.К. "Комфорт-Майстер" про визнання недійсним установчих документів і скасування державної реєстрації.
 Вивчивши матеріали позовної заяви, суддя вважає, що позивач при направленні позивної заяви до суду виконав всі необхідні вимоги відповідно до ст. 119-120 ЦПК України, тому необхідно відкрити провадження по цивільній справі на підставі даної заяви і призначити судове засідання.
 Крім того, суддя пропонує відповідачу подати до судового засідання письмові пояснення стосовно позову та посилання на докази, якими він обгрунтовується.
Керуючись ст. 122, 129 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В :

 Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Дереконь Олени Володимирівни, Алієва Наміка Нарімановича, Степаненко Олени Іванівни, Бакшуна Юрія Володимировича, Яніцького Івана Ярославовича до Павлової Олександри Валеріївни, Конопольського Геннадія Івановича, Дудки Олександра Володимировича, 3 особа ТОВ "Е.К. "Комфорт-Майстер" про визнання недійсним установчих документів і скасування державної реєстрації.
 Призначити по даній цивільній справі судове засідання, що відбудеться 16.05.2011 року о 09 год. 30 хв. в приміщенні Дарницького районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Кошиця, 5-А, каб. 204.
 Ухвала оскарженню не підлягає.

С У Д Д Я :

До Дарницького районного суду
м. Києва
 
Позивачі: Дереконь Олена Володимирівна
(м. Київ, вул. О.Пчілки, 2, кв. 85)
Алієв Намік Наріманович
(м. Київ, вул. О.Пчілки, 2, кв. 276)
Степаненко Олена Іванівна
(м. Київ, вул. О.Пчілки, 2, кв. 504)
Бакшун Юрій Володимирович
(м. Київ, вул. О.Пчілки, 2, кв. 540)
Яніцький Іван Ярославович
(м. Київ, вул. О.Пчілки, 2, кв. 564)
 
Відповідачі:   Павлова Олександра Валеріївна
(м. Київ, вул. О.Пчілки, 2, кв. 61)
Конопольський Геннадій Іванович
(м. Київ, вул. О.Пчілки, 2, кв. 223)
Дудка Олександр Володимирович
(м. Київ, вул. О.Пчілки, 2, кв. 553)
 
Треті особи: ТОВ "Е.К. "Комфорт-Майстер"
(м. Київ, вул. О.Пчілки, 2)

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про визнання недійсними установчих документів і скасування державної реєстрації ОСББ "Пчілки"

 16 жовтня 2010 р., в приміщенні Дарницької районної державної Адміністрації відбулись установчі збори з приводу створення ОСББ в будинку № 2 розташованого по вул. О.Пчілки, в м. Києві, які були скликані відповідачами.
 Головою Установчих зборів обрали Павлову Олександру Валеріївну, секретарем установчих зборів обрали Конопольську Майю Анатоліївну, обговорювали питання стосовно створення Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку № 2 по вул. Олени Пчілки в м. Києві, затвердили назву та Статут Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку №2 по вул. Олени Пчілки в м. Києві - "Пчілки", затвердили Правління ОСББ "Пчілки", встановили частку кожного співвласника у витратах, пов'язаних зі створенням Об'єднання в розмірі 50 гривень.
 Збори відбулись зі значними порушеннями Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", а саме:
 Власники квартир не були належним чином повідомлені про проведення установчих зборів, що порушує п.4 ст.6 Закону України "Про ОСББ" "повідомлення про проведення установчих зборів направляється власником будинку або ініціативною групою не менше ніж за 14 днів до дати проведення установчих зборів. Повідомлення направляється в письмовій формі і вручається кожному власнику під розписку або шляхом поштового відправлення (рекомендованим листом). У повідомленні про проведення установчих зборів зазначається, з чиєї ініціативи скликаються збори, місце і час проведення, проект порядку денного".
 В актовому залі, розташованому в приміщенні Дарницької районної державної Адміністрації, загальна кількість посадочних місць не дозволяє вмістити п'ятдесят відсотків власників, які необхідні для правомочності зборів. Цей факт свідчить про порушення п.11 ст.6 Закону України "Про ОСББ" "Установчі збори правомочні, якщо на них присутні більше п'ятдесяти відсотків власників".
 Окрім власників, на зборах були присутні та голосували, половина осіб, які проживають або зареєстровані в будинку, але не є власниками квартир або приміщень та не мають право голосу на установчих зборах, цим самим порушуючи п.7 ст.6 Закону України "Про ОСББ" "У голосуванні беруть участь власники квартир або приміщень, які присутні на установчих зборах".
 Не була проведена процедура перерахунку голосів належним чином та оприлюднення результатів голосування, ініціативною групою були перераховані листки для голосування, в окремому приміщенні (коридорі), власне, після чого почалось саме голосування. Голосування відбувалося по принципу піднятої руки. Тому прийняте рішення ставиться під сумнів та вважаємо таким, що суперечить п.9 ст.6 Закону України "Про ОСББ" "Рішення приймається шляхом поіменного голосування. Рішення оформлюється особистим підписом кожного, хто проголосував, у протоколі із зазначенням результату голосування ("за" чи "проти")".
 З вище наведеного вбачається, що кворуму не було. У цьому випадку члени ініціативної групи повинні були діяти у відповідності до п.12 ст.6 Закону України "Про ОСББ" "У разі відсутності кворуму ініціатор призначає нову дату, місце і час проведення установчих зборів. Новопризначені установчі збори можуть бути скликані не раніш як через 14 діб з дня зборів, що не відбулися". Але в порушенні цієї статті члени ініціативної групи, після зборів, почали ходити по квартирам та збирати підписи власників, які не були присутні на зборах, чим також порушили п.10 ст.6 Закону України "Про ОСББ" "Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше двох третин присутніх осіб, які мають право голосу".


 Також були виявлені порушення, які ставлять під сумнів прозорість зборів та суперечать ст.14 Закону України "Про ОСББ":

  • при обранні Голови та секретаріату Установчих зборів, були зібрані Листки для голосування, в яких вказали поставити відмітки "ЗА" чи "ПРОТИ", після чого віднесли листки в коридор, де нікого на той час крім членів ініціативної групи не було. Коли ми звернулись з проханням подивитись на перерахунок голосів, нам було відмовлено та наказано повернутись до зали. З цього вбачаємо, що листки для голосування прилюдно не перераховувались, тому їх кількість ставиться під сумнів та порушує право власника на прозоре голосування;
  • не було оприлюднена схема або план розвитку ОСББ;
  • не надали можливість та в повній мірі завадили висловленню думки, стосовно створення ОСББ, власникам квартир які не згодні;
  • після закінчення зборів, нами, власниками квартир, було вдруге запропоновано прилюдно перерахувати та звірити листки для голосування зі списками присутніх на зборах, на що членами ініціативної групи, в грубій формі, було відмовлено;
  • на вимогу власника, члени ініціативної групи відмовили в ознайомленні з протоколом установчих зборів.

 Позивачами, власниками квартир, вище зазначеного будинку, було складено АКТ від 16 жовтня 2010 року, в якому зазначені вище наведені порушення.
 Також на зборах були присутні представники ТОВ "Експлуатаційна компанія "Комфорт-Майстер", в особі директора Клименко Олександра Анатолійовича та юрисконсульта Цвілій Ігоря Вікторовича, на підставі запрошення від 01.10.2010р. вх. №142, які підписались під актом.

 Керуючись ст.11, ст.15, ст.16 ЦК України, ст.3, ст.10, ст.60 ЦПК України, в зв'язку з вище наведеними порушеннями та в порушені ст.6, п.1 ст.14 Закону України "Про ОСББ", вважаємо що, установчі збори є неправомочними та рішення про створоення ОСББ вважається таким, що не відповідає нормам Закону України, та

ПРОСИМО:

 винести рішення, яким визнати недійсними установчі документи та скасувати державну реєстрацію ОСББ "Пчілки".


 Додаток:

  1. Копія Акту про неправомочність установчих зборів створення ОСББ від 16 жовтня 2010р.;
  2. Копії документів підтверджуючих право власності та голосу на установчих зборах кожного з позивачів;
  3. Форми №3 кожного з позивачів;
  4. Доказ сплати державного мита та інформаційно-технічного забезпечення процесу.

 Підписи позивачів:

Дереконь Олена Володимирівна              
Алієв Намік Наріманович              
Степаненко Олена Іванівна              
Бакшун Юрій Володимирович              
Яніцький Іван Ярославович              

Comments Коментарів: 0

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені
модератором без додаткових попереджень та пояснень.
Залишилось 10000 символів

Об'яви

На нашому сайті почав працювати форум. Ласкаво просимо http://forum.pchilka.org. Перейти
ОСМД "Пчилки" объявляет конкурс на замещение вакансии управляющего делами. Требования к кандидату:
  • возраст 30-55 лет, мужчина/женщина
  • деловые качества, умение комплексно решать задачи
  • знание сферы ЖКХ
  • коммуникабельность, неконфликтность, порядочность, пунктуальность
  • В/о обязательно, желательно - строительное, техническое
  • Опыт работы обязателен
Приветствуется наличие рекомендаций. Резюме отправлять на почту: nn121171@ukr.net

Сайт в розробці

Шановні відвідувачі сайту! Наш сайт тільки розпочав роботу. Робота над його дизайном та інформаційним наповненням триває. Ініціативна група і адміністатор сайту будуть вам дуже вдячні за будь які зауваження, побажання та нові ідеї! admin@pchilka.org